lördag 31 juli 2010

RockOff 2010

RockOff veckan når sitt avslut idag, men under veckan har man sett ett många artister, bra som dåliga. Vi (jag & Z) anlände till Mariehamn förra söndagen och på kvällen blev det Kent. De levererade som de skulle. Själv kände jag inte igen de nya låtarna men de gamla goda dängorna var super. Mycket folk hade i alla fall sökt sig till torget för att höra på bandet.

På måndagen var det dags för ungdomsidolen Eric Saade och Mustasch. Vi satt i stadshusparken och följde dessa två artister denna kväll i.o.m. att Z hade sin kusin på besök som inte kom in på området. Saade har som väntat en stor skara skrikande flickor framför scenen, som sig bör vara. Han sjöng och dansade och man kände igen två låtar. När jag hade hört popdängan Manboy bar det av till klubbrummet för att följa matchen VPS - IFK Mariehamn, där det blev vinst med 4-1. Heja GrönVitt - Finlands bästa lag!! Efter matchen var jag tillbaka i parken och hörde lite på mustacshen innan vi styde hemåt igen.
Tisdagkvällen var torget lika full och inte mera, än det var på söndagkvällen. Det var dags för Lars Winnerbäck. Han musikstil är inte riktigt den jag lyssnar på, men bara stämningen gör att man vill vara på plats. Mot slutet av hans konsert kände jag ändå igen några av hans låtar.
Onsdagen har ändå varit bäst hittills. Först upp var Vasabandet Daisy Jack. Tyvärr var publiken på den sparsamma sidan denna kväll men Daisy Jack levererade ändå. Men härefter följde Hoffmaestro & Chraa. De fick verkligen publiken igång med sin musik. Hela publiken hoppade, klappade, dansade och sprang från höger till vänster. Mera sådant!!!

På torsdagkväll testades Korv-Görans kebab med Dennis Rönngård som trubadur.Det var riktigt mysigt att sitta och äta med en trubadur som kan sin sak. Efter maten var det Brolles tur att väcka publiken på torget och han lyckades ganska bra, speciellt när han sjöng Elvis. Men allra skönast var ändå sista sången som han sjöng, eller egentligen hela orkesterna var med och sjöng.


"Jag är född i en liten by i ett av världens hörn
Vid en landsväg där allt tar slut
Och där älven har sin krön"

Fredagkvällen var det fyra artister som skulle spela på stora scenen. Först ut var Fredrik Furu, men honom missade vi pga. träning. Sedan var Nisse Hellberg som spelade lite i stuk med The Baseballs. Men sedan entrade Broken Door scenen och med de två låtar som alla känner igen blev det ordenlig allsång framför scenen. Men det bästa var ändå efteråt när Z ville köpa deras singel. Vid bordet där Pier och Tobias skulle skriva autografer var det kolmörkt, men en f.d.kollega från VL var utrustad med en ficklampa så hon fick agera "personlig assistent". Det blev även gruppfoto med killarna. Kvällen avslutades med Tomas Di Leva som ropade "Frukta inte" till publiken innan han kastade ut frukter till publiken.

Ikväll blir det då lite "Skapa Rumpa", både som låt och rörelse. Det är självaste Sean Banan som kommer att stå på scen och antagligen sjunga nämda låt på repeat i 45 minuter. Bullet som kommer på scen efteråt har jag ingen aning om vem är så låter det bli osagt.

Nu blir det i alla fall först Mariebad och sol och sedan förhoppningsvis ÅU-KPV match.

Imorgon IFK -FC Honka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar